Istoric

Istoric

by andii
Infiintata in anul 2000, Prime Telecom este prima firma de telecomunicatii care a furnizat tuturor operatorilor servicii de transport si conectivitate in regim de neutralitate.

In anul 2003, Prime Telecom a inceput realizarea propriei infrastructuri metropolitane de fibra optica, instaland primii 200 de km in Bucuresti. Aceasta a fost extinsa in Cluj si Constanta in 2004, an in care a fost stabilita si prezenta internationala in centrul de colocare Ancotel din Frankfurt.

In anul 2008 Prime Telecom a fuzionat cu Net Vision Telecom, ceea ce a permis extinderea gamei de servicii de telecomunicatii oferite. Ca urmare a acestei fuziuni, Prime Telecom si-a completat serviciile de carrier cu o gama complexa de solutii pentru clienti companii: acces Internet, VPN corporate etc.

In 2009 procesul de consolidare a continuat prin preluarea VipNet, unul dintre primii operatori alternativi de telecomunicatii din Romania. Preluarea a consolidat pozitia Prime Telecom pe piata locala a serviciilor de telecomunicatii si a permis extinderea ariei acoperite de reteaua proprie.

In prezent Prime Telecom se pozitioneaza pe piata romaneasca de telecomunicatii ca un operator ce ofera solutii de telecomunicatii complete, de la acces Internet si telefonie la servicii de transport date Ethernet/SDH, monitorizare video, alarma si control acces.

Prime Telecom a dezvoltat un portofoliu solid de clienti din diverse sectoare, precum telecomunicatii, IT, financiar-bancar, industria farmaceutica, media etc. De asemenea, printre clientii Prime Telecom se numara organizatii guvernamentale, autoritati locale, institutii de invatamant si culturale.

Infrastructura Prime Telecom pe scurt

  • Peste 8000 km de fibra optica nationala si internationala
  • Zeci de puncte de prezenta atat in Romania cat si in Europa
  • Multiple capacitati de tipul N x 10 Gb
  • Inel national si international de fibra optica

Fibra optica reprezinta un mediu de transmisie al datelor, care are multiple avantaje. Printre cele mai importante se enumera: viteza foarte ridicata de transmisie a datelor, capacitate foarte mare de acoperire, precum si siguranta mediului de transmisie a datelor.

In Bucuresti infrastructura Prime Telecom acopera peste 90 % din suprafata, conectarile fiind posibile, in functie de suportul dorit si de amplasamentul locatiei, in majoritatea zonelor Capitalei. La nivel national avem puncte de prezenta in urmatoarele orase: Cluj, Iasi,Craiova, Ploiesti, Timisoara, Oradea, Bacau, Giurgiu, Constanta; prin partenerii nostri putem conecta practic orice locatie din tara. Pentru detalii specifice despre posibilitatea conectarii unei anumite locatii va rugam sa contactati Departamentul de Relatii cu Clientii.

Da, Departamentul de Suport Tehnic raspunde solicitarilor dumneavoastra 24 de ore din 24, 365 de zile pe an si poate fi contactat prin oricare din modalitatile de mai jos:
Telefon: +40 21 539 00 00
Mobile: +40 74 311 74 23
E-mail: support@primetelecom.ro.

Top