Servere virtuale dedicate

Servere virtuale dedicate

by admin
Printre serviciile de datacenter oferite de Prime Telecom se numara si inchirierea de servere virtuale dedicate, asa-numitele VPS (Virtual Private Servers). Acestea sunt o alternativa cost-effective la serverele dedicate, oferindu-ti acces deplin la administrarea sistemului de operare, oprirea, restartarea precum si la reinstalarea acestuia.

Avantajele serverelor virtuale dedicate:

Cost sesizabil mai mic comparativ cu un server dedicat deoarece un server fizic poate gazdui unul sau mai multe servere de tip Virtual.

Flexibilitate privind alocarea resurselor catre clientul final. Prime Telecom monitorizeaza in permanenta incarcarea serverelor, aceasta nedepasind 80% din totalul resurselor utilizate. In cazul in care clientul final solicita o suplimentare a resurselor aceasta se poate realiza imediat si este vizibila dupa ce se realizeaza un reboot al serverului virtual.

Management propriu – permite libertatea configurarii resursele conform cerintelor proprii, prin interfata Horizon. Ofera posibilitatea provizionarii de noi servere, executarea migrarilor, backupurilor sau accesul serverele proprii de pe consola.

Siguranta in furnizare – garantam furnizarea serviciului si mentinerea acestuia la cele mai mai inalte standarde de calitate disponibile in piata prin utilizarea de echipamente Data Center grade / Enterprise edition. Pentru aplicatiile software utilizam platforma Openstack, folosita de cele mai mari companii din lume (AT&T, Cern, Bloomberg etc).

Servicii de backup – asociat serviciului de furnizare servere Virtuale putem oferi optiunea de backup, pe o perioada prestabilita.

Performanta crescuta – Storage-ul Prime Cloud este asigurat de o solutie open-source CEPH, bazata pe tehnologia object storage care permite stocarea redundanta in locatii geografice diferite si recuperarea rapida a datelor, fara a astepta inlocuirea hard-discurilor defecte.

Monitorizarea 24/7 de catre tehnicienii nostri a serverele dedicate cu ajutorul carora furnizam serviciile de virtualizare.

Disponibilitate – pentru serverele virtuale dedicate asiguram un SLA contractual de 99 % pe luna pentru alimentare cu energie electrica si 99.7% pe luna pentru conexiunea de Internet.

Serverele dedicate ce gazduiesc servicii de Virtualizare au urmatoarele configuratii orientative:

  • Numar procesoare: 2-16
  • Intre 2 si 128 GB RAM
  • Spatiu de stocare intre 4GB si 10TB
  • Conectivitate multi-gigabit

In cazul in care ai o aplicatie ce necesita resurse hardware semnificative, Prime Telecom poate configura la cerere pentru tine unul sau mai multe servere Virtuale dedicate, dispuse pe una sau mai multe masinarii fizice, pentru o redundanta de tipul N+1 sau 2N. Ofera-ne informatii despre aplicatia ta si noi iti vom oferi solutia tehnica ce nu numai ca va asigura o siguranta in disponibilitatea aplicatiei tale, cat si o performanta crescuta, pentru ca tu sa te axezi pe dezvoltarea serviciilor tale.

Top